Wednesday, May 6, 2015

SODA BIKARBONA

Hm,

ovo sigurno imate u kući. Povremeno koristite ali niste ni svjesne njenog čudotvornog djelovanja. Može se koristiti u kuhinji, za liječenje i njegu. Pogađate, riječ je o sodi bikarboni. Ja je često koristim za njegu lica kao prirodan piling kako bih otklonila sve što mi ugrožava izgled lica i spriječila nakupljanje bakterija od kojih i dobijamo akne i bubuljice raznih veličina. Isto tako je potrebno koristiti je umjereno jer je poprilično jaka, da bi se izbjegle pojedine nuspojave.


Ja je koristim otprilike svkaki drugi dan kako bih očistila ostatke šminke i nakupljenu prljavštinu koju nije moguće očistiti uobičajenim načinom skidanja šminke. Pogotovo u predjelu lica u blizini kose tj. na samim rubovima lica.


Dovoljno je uzeti čajnu kašikicu sode bikarbone i 3 kaškikice vode. Sastojke dobro izmješajte te dobivenom smjesom nježnim, kružnim pokretima istrljajte kožu te ju potom temeljito isperite.
Efekat je odmah vidljiv. Osjetićete kako vam je koža meka i nježna. Možda osjetite i lagano zatezanje kože lica ali bez panike, to je kratkotrajno. 


Uživajte.....
             
                                         by Tina

No comments:

Post a Comment