Monday, June 1, 2015

Art Deco Treatment Foundation RECENZIJA

Drage moje,

današnji post ću posvetiti Njegovom Veličanstvu Puderu. Vjerovali ili ne ali svaka žena bilo koje dobi u svom neseseru ima bar jedan puder. Moja majka, npr. rijetko ga stavlja ali ponekad je ipak nagovorim. Neka njega u neseseru pa kad god da zatreba.

Moja majka ima jedan jedini puder i to za rijetke situacije kad ga stavlja. Ja s druge strane imam njih više a u taj broj se ubrajaju dva tečna pudera, jedna BB krema i dva pudera u kamenu. S obzirom da imam normalnu kožu uglavnom nemam problma s odabirom pudera.

Ponekad miješam dve različite nijanse da bih dobila onu pravu. Medjutim, odkako sam kupila Art Deco Rich Treatment Foundation No 12 za kombinovanjem više pudera nema potrebe. Kupila sam ga na akciji u cm-u i koštao je 14,60 KM. Regularna cijena mu je 21KM u cm marketu. Puder dolazi u staklenoj bočici od 20 ml a koristi se pomoću „lopatice“. Bila sam pomalo skeptična jer volim pudere koji dolaze u pakovanju sa pumpicom radi lakšeg korištenja. Za sada mi nije problem da ga koristim pomoću ove lopatice ali mi je za brigu kada puder bude pri kraju. 



 Inače, kada sam ga kupovala bila sam malo u nedoumici jer je Max Factor-ov od 30 ml bio isto na akciji za 17,50 KM. No ipak sam se odlučila na Art Deco. Stvarno sam ga željela isprobati jer nikada nisam uzimala njihove pudere, a s obzirom da je bio na akciji morala sam je iskoristiti. 


Kada sam dosla kući htjela sam da ga odmah isprobam ali sam se ipak odlučila da to ostavim za sledeći radni dan i samim tim provjerim njegovu dugotrajnost. Većina pudera traje relativno kratko. Pretežno mi se već pred kraj radnog dana počinju stvarati grudvice i nakupljanja pudera na rubovima lica, najčešće na predjelu nosa i očiju.

I tako sam vam ja sledeći dan ustala, odradila jutarnji ritual i započela sa šminkanjem. Prije pudera sam stavila Catrice Prime and Fine bazu o kojoj sam već pisala recenzijuZatim sam prešla na stavljanje pudera. Pomoću aplikatora sam počela da nanosim sadržaj bočice na lice. Kremaste je teksture i jako je lagan za lice. S obzirom da ne volim koristiti tešku šminku ovo je bilo upravo ono što mi treba tokom dana. Nanjela sam ga na lice pomoću četkice za nanošenje tečnog pudera iz AVON-a. Tokom dana sam posmatrala kako se puder ponaša na mom licu. Prvo i osnovno, nije mi bilo naporno da ga nosim, drugo nisam primjetila da se briše i treće nije bilo više nakupljanja i grudvica. Sve u svemu mislim da ću ostati vjerna svom novom puderu za dnevnu upotrebu. Za noćne izlaske ćemo se još dogovoriti.   

Mahanje do sledećeg čitanja...

                                               
                                                By Tina

1 comment: