Friday, May 29, 2015

Stigao nam Peeetak i trenuci opuštanja :D

E došao i petak. Ako ne znate šta da radite za vikend evo preporuke za vas. 

KNJIGA: SJENA VJETRA, Karlos Ruiz Zafon

Radnja knjige je smještena u Barseloni, godina je 1945. i grad se polako oporavlja od rata. Danijel je mladić kojem je majka umrla kad je bio mali i koji živi sa ocem, trgovcem antikvarnih knjiga. Još od djetinjstva Danijel je očaran knjigama i u njima nalazi utjehu. Jednog dana otac ga vodi na Groblje zaboravljenjih knjiga, gdje Danijel pronalazi knjigu Sjena vjetra, nepoznatog autora Hulijana Karaša. Oduševljen knjigom, Danijel pokušava da pronađe još neki naslov istog autora ali dolazi do iznenađujućeg otkrića – neko pokušava da uništi sve primjerke knjiga koje je Karaš ikada napisao. Želeći da otkrije o čemu je riječ, Danijel počinje da istražuje i otkriva jednu od najzapanjujućih tajni koju Barselona krije – tajnu o ukletoj ljubavi, ludilu i ubistvu.






Ova knjiga će učiniti da se osjetite kao da ste teleportovani u Barcelonu, kao da sve što se dešava posmatrate sopstvenim očima, upijajući boje, ukuse i mirise Barselone.

FILM: IŠČEZLA ( GONE GIRL)

Film iz 2014. godine, u kome glavne uloge igraju Ben Aflek i Rozamund Pajk. Nik i Ejmi Dan su mladi bračni par koji živi u malom gradu u Mizuriju. Na dan njihove pete godišnjice braka Nik prijavljuje vlastima da je njegova žena, Ejmi, nestala. Policija pokreće opsežnu i sveobuhvatnu istragu uz veliku medijsku propraćenost čitave priče. Međutim, sve vrijeme postoji nešto čudno u Nikovom ponašanju i ubrzo on postaje glavni osumnjičeni. Da li je Nik nevin? Ili je možda upravo on odgovoran za nestanak svoje supruge?





PJESMA: Sia – Big Girls Cry


                                      by A. V.

No comments:

Post a Comment