Saturday, May 9, 2015

Trenuci opuštanja

KNJIGA: INFERNO, Den Braun

  Inferno je jos jedno remek djelo Dena Brauna, pisca poznatog po naslovima Da Vinčijev kod, Anđeli i demoni, Digitalna tvrđava i dr. Braun ima nevjerovatnu sposobnost da Vas kroz svoje knjige uvede u jedan novi svijet, svijet simbola, zavjera, tragova i tajni. U ovoj knjizi profesor simbologije sa Harvarda Robert Langdon budi se u bolnici u Firenci, bez ideje kako je uopšte dospio tu i bez sjećanja na prethodna dva dana.
U džepu nalazi misteriozni predmet, za koji se ne sjeća da ga je vidio ikada ranije. Ubrzo nepoznati ubica pokušava da ga dokrajči i Langdon se daje u bijeg, zajedno sa doktoricom Sijenom Bruks, slijedeći tragove na koje upućuje misteriozni predmet, kako bi se zaštitio i otkrio identitet nepoznatog progonitelja.



FILM: LAW ABIDING CITIZEN

Triler snimljen 2009. godine, sa Džerardom Batlerom i Džejmijem Foksom u glavnim ulogama. „Pravda je spora ali dostižna“, hm da li je baš uvijek tako? Ili ponekad možda imamo dovoljno razloga i opravdanja da je sami dijelimo?
Film o čovjeku koji uzima pravdu u svoje ruke i kreće u osvetnički pohod protiv pojedinaca ali i sistema, nakon što jedan od ubojica njegove porodice biva oslobođen.




PJESMA: Vatra – Tango

Ako kojim slučajem još uvijek niste čuli ovu pjesmi, budući da je bila na vrhu svih top lista krajem prošle godine, obavezno to učinite. Pjesma ritmična i energična, koja jednostavno razbuđuje i najuspavanije. 



                                  by A. V.

No comments:

Post a Comment