Friday, June 5, 2015

Petak dan za ...

KNJIGA: KABINET ČUDESA, Daglas Preston i Linkoln Čajld

Knjiga koja će se dopasti svima onima koji vole misterije, zagonetke i napetost. U Njujorku, u devetnaestom vijeku postojali su takozvani „kabineti čudesa“, zbirke čudnih i grotesknih predmeta, koji su privlačili mnogobrojnu publiku. Danas, na Menhetnu, baš na mjestu gdje se nalazio jedan takav kabinet, predviđena je izgradnja moderne stambene zgrade. Međutim, kada radovi počnu i kad bageri prodru u podrum, otkrivaju jezivu stvar – mrtvačku jamu sa ostacima 36 raskomadanih ljudi. Noru Keli, argeologa muzeja, posjećuje FBI detektiv Pendergast, tajanstven čovjek opsjednut misterijom pronađene tijela. Njih dvoje se upuštaju u istragu, prateći tragove doktora Lenga, doktora koji je vršio neobične operacije – sa još neobičnijim ciljem.





FILM: KRIVE SU ZVIJEZDE ( FAULT IN OUR STARS)

Priča o dvoje tinejdžera, Hejzel i Augustusu (Gas), koji imaju mnogo zajedničkih stvari ali najviše ih povezuje jedna – oboje boluju od raka. Hejzel boluje od raka pluća i svuda sa sobom mora da nosi bocu sa kiseonikom. Gas je izgubio nogu zbog raka ali izgleda da se uspješno izliječio. Njih dvoje se upoznaju na sastanku grupe za podršku oboljelima od raka i zaljubljuju se jedno u drugo. Kada Hejzel ispriča Gasu kako želi upoznati Van Houlena, pisca svoje omiljene knjige koji živi u Amsterdamu, Gas stupa u kontakt sa njim i Van Houlen ih poziva da ga posjete. Ubrzo putuju u Holandiju zajedno sa Freni, majkom od Hejzel. Hejzel je oduševljena, ali ubrzo će otkriti da stvari nisu uvijek onakve kakve se čine...




PJESMA: LOREEN – PAPER LIGHT (HIGHER)


                                                     by A. V.

2 comments:

  1. Svidja mi se ovakav tip postova :D u danasnje vrijeme gdje svaka djevojka iskljucivo sminku recenzira, svidja mi se vidjeti da ima jos blogova sa raznovrsnim sadrzajem. Nekako dodje kao osjezenje od silnih kozmetika-postova :)))

    ReplyDelete