Friday, June 26, 2015

Trenuci opuštanja



KNJIGA: UTOČIŠTE, Nikolas Sparks

Roman koji je napisao Nikolas Sparks, američki pisac poznat po djelima Bilježnica, Poruka u boci, Dragi Džone i mnogim drugima.
Kejti, bježeći od prošlosti i mračne tajne koja je progoni, dolazi u mali gradić Sautport i u njemu nalazi privremeno sklonište. Kejti nastoji da živi tiho i povučeno, bez stvaranja ličnih veza i odnosa sa bilo kim u malom gradiću. Međutim, ispostavlja se da to neće ići baš tako jednostavno kao što je zamišljala. Ubrzo se sprijateljava sa Džo, ženom koja se doselila u kuću preko puta nje i Aleksom, vlasnikom lokalne radnje i udovcem koji ima dvoje male djece. Ni ne sluteći, Kejti se zaljubljuje u Aleksa i ponovo počinje da osjeća stvari za koje je mislila da nikada više neće osjetiti. Priča o novom početku i ženi koja mora da nauči da vjeruje da bi mogla ponovo da voli. 



FILM: PORUKA U BOCI (MESSAGE IN A BOTTLE)

Počeli smo sa knjigom koju je napisao Nikolas Sparks, pa hajde da nastavimo u istom pravcu. Ovog petka Vam preporučujemo film Poruka u boci, snimljen po istoimenom romanu Nikolasa Sparksa. Film je snimljen još 1999. godine,  sa Kevinom Kostnerom i Robin Rajt u glavnim ulogama.
Jednog jutra, trčeći na plaži, Tereza (Robin Rajt) pronalazi pismo u boci koje je okean izbacio na obalu. Nakon što pročita pismo, koje ju je neopisivo dirnulo, ona odlučuje da pronađe njegovog autora. Potraga je vodi do malog grada Vilmingtona i Gereta Blejka (Kevin Kostner), udovca čija je žena umrla mlada i koji se kasnije nije ponovo ženio. Privlačnost između njih je neporeciva i ubrzo završavaju zajedno, ali mračni demoni prošlosti isplivavaju na površinu.  Može li Geret da se pomiri sa prošlošću i dozvoli sebi da ponovo bude sretan?


PJESMA: ED SHEERAN & RUDIMENTAL - BLOODSTREAM




                                               by A.V






                        *slike su preuzete sa Google-a

No comments:

Post a Comment