Tuesday, May 12, 2015

Oporavite vašu kosu na brz i jednostavan način

Drage moje djevojčice, djevojke, dame,

danas imam inspiraciju da vam pišem o njezi kose. Sigurno ste i prije čule o čudotvornosti prirodne maske od maslinovog ulja i žumanceta a nikako to da probate. Zar ne mislite da vaša kosa zaslužuje malo prirodne njege bez raznih hemikalija koje se nalaze u maskama mnogih proizvođača. Vjerujem da, s obzirom na užurban život i nedostatak vremena za sebe, često kažete: „Ma nemam ja vremena za pravljenje prirodnih maski“. Sad bih vas zamolila da ipak odvojite malo svog vremena upravo za to, jer vaša kosa to zaslužuje. U nastavku slijedi recept za pravljenje prirodne maske za kosu sa maslinom uljem i žumancetom.






Recept:
Maslinovo ulje njeguje kosu i čini je jačom. Žumance je bogato masnoćom i proteinima koji kosu čine mekanom i sjajnom. Preporučujem da ne pretjerujete sa količinom maslinovog ulja, dovoljne su vam dve supene kašike. Maslinovo ulje zagrejte (ali pazite da ne bude vrelo i da ne proključa). Dodajte žumance, i pažljivo izmešajte viljuškom dok ne dobijete ujednačenu smjesu.



Način primjene:

Utrljajte smjesu ravnomjerno na kosu i držite najmanje dva sata. Nakon toga kosu isperite šamponom kao i inače i stavite regenerator. Masne kiseline iz ulja i jaja pomažu da kosa bude mekša, elastičnija i više otporna na oštećenja. 

                                        by Tina

No comments:

Post a Comment